Konsultacje w zakresie
technologii żywności
– umówmy się!

czy-w-gestym
2023-06-11
Czy w gęstym lesie suplementów diety jest miejsce na grzyby funkcjonalne?

Zgodnie z raportem globalny rynek grzybów funkcjonalnych w 2020 roku był wart 7,981.2 miliona dolarów, a do 2030 roku ma osiągnąć wartość 19,331.5 miliona dolarów. To roczna średnia stopa wzrostu (CAGR) na poziomie dziewięciu procent, co jest wynikiem, na który warto zwrócić uwagę.

pierwsza-na-swiecie
2023-05-07
Pierwsza na świecie “całkowicie jadalna” bateria!

Naukowcy z Istituto Italiano di Tecnologia stworzyli niesamowitą innowację - ładowalną baterię, którą można bezpiecznie spożyć! Ich najnowszy projekt już teraz zwraca uwagę na całym świecie!

Ale to nie wszystko! Ta rewolucyjna technologia może mieć wiele zastosowań, takich jak diagnostyka zdrowotna, monitorowanie jakości żywności.

10-najczestszych-bledow
2023-02-20
10 najczęstszych błędów w systemie identyfikowalności w produkcji żywności

"Identyfikowalność" - co to takiego?

Identyfikowalność to możliwość śledzenia każdej żywności, wraz z materiałami służącymi do ich produkcji, na wszystkich etapach łańcucha dostaw - od produkcji, przez przetwarzanie, aż do dystrybucji - zgodnie z wymogami prawnymi UE.

czym-jest-tekstura
2023-02-15
Czym jest tekstura i jak wpływa na sposób, w jaki jemy?

To pytanie jest teraz coraz bardziej istotne, ponieważ obecnie w projektowaniu nowych produktów spożywczych dużo częściej kładzie się nacisk na ich teksturę i konsystencję. Chrupiące, śliskie, kleiste, aksamitne - to tylko kilka przykładów tekstur, które mogą wpłynąć na naszą percepcję smaku i jakości produktu.

czy-alternatywne-bialka
2023-02-13
Czy alternatywne białka mogą pomóc rozwiązać problem oporności na środki przeciwdrobnoustrojowe?

Problem oporności na środki przeciwdrobnoustrojowe (AMR) jest poważnym globalnym wyzwaniem. W związku z niedawnym odkryciem superbakterii i pozostałości antybiotyków w rzekach Wielkiej Brytanii w pobliżu gospodarstw hodowlanych

10-inspirujacych-ziol
2023-02-09
10 inspirujących ziół i przypraw z Azji

W branży spożywczej dobrej jakości surowce są kluczowe dla produkcji wyjątkowych produktów. W dzisiejszym artykule przedstawię 10 inspirujących ziół i przypraw z Azji, które warto włączyć do swojej oferty, aby urozmaicić swoje potrawy i wyróżnić się na tle konkurencji. Od wyjątkowego shiso, po unikalną mieszankę przypraw Shichimi Togarashi, te zioła i przyprawy z Azji z pewnością zaspokoją gusta nawet najbardziej wymagających smakoszy.

arrow
5 strona z 9
arrow-social
ZAUFALI MI
logo_1
logo_2
logo_3
logo_4
logo_5
logo_6
logo_7
logo_8
logo_9
logo_10
logo_11
logo_2
logo_2
logo_3
logo_4
logo_5
logo_6
logo_7
logo_8
logo_9
logo_10
logo_11

Stwórz ze mną produkt szyty na miarę.

Masz projekt z zakresu produkcji spożywczej i chcesz go „przegadać” z ekspertem? Szukasz inspiracji dla swojej marki spożywczej? Porozmawiajmy!
marchewka
Trwa wysyłanie wiadomości...
Dziękuję Wiadomość Została Wysłana
Wystąpił błąd. Spróbuj ponownie