Konsultacje w zakresie
technologii żywności
– umówmy się!

jak-zmniejszyc-zanieczyszczenie
2022-11-24
Jak zmniejszyć zanieczyszczenie krzyżowe, jeśli masz alergie pokarmowe

Osoby, u których zdiagnozowano alergie pokarmowe, muszą unikać spożywania pokarmów, które wywołują ich objawy. Jednak samo unikanie tych alergennych pokarmów często nie wystarcza do wyeliminowania objawów — w tym miejscu pojawia się zanieczyszczenie krzyżowe.

dlaczego-wyglada-na
2022-11-21
Dlaczego wygląda na to, że mykoproteiny przejmą część rynku produktów roślinnych

Co to jest mykoproteina?

Jeszcze około 10 lat temu odpowiedź na to pytanie nieuchronnie wskazywałaby na jedną markę: Quorn. Badania stojące za tą brytyjską marką rozpoczęły się w 60 latach XX wieku.

naukowcy-wydluzyli-termin
2022-11-18
Naukowcy wydłużyli termin przydatności świeżego makaronu o 30 dni

Włoscy naukowcy odkryli nową recepturę, która poprzez zmianę opakowania i dodanie składników może wydłużyć okres przydatności do spożycia świeżego makaronu o 30 dni.

jakie-skladniki-znajduja
2022-11-10
Jakie składniki znajdują się w wegańskich zamiennikach sera?

Jest kremowy, rozpływający się, lepki i w 100 procentach uzależniający. Mówimy o wegańskim serze. Jeszcze pięć lat temu można by naciągnąć prawdę opisując w ten sposób większość wegańskich serów. 

10-inspirujacych-startupow
2022-11-08
10 inspirujących startupów spożywczych związanych z alternatywnymi źródłami białka

1. ImpacFat 

ImpacFat specjalizuje się w produkcji tłuszczu uprawnego, w tym celu wykorzystują komórki i bioreaktory do hodowli tłuszczu.

6-fascynujacych-startupow
2022-11-04
6 fascynujących startupów spożywczych wykorzystujących grzyby

W dzisiejszych czasach innowacja w różnych sektorach dotyczy grzybów. Na całym świecie sektor grzybowy przeżywa boom, z różnymi wynikami – od przedsiębiorców zajmujących się grzybami i dużych firm tworzących tekstylia, papiery, pianki i skóry, po szeroką gamę alternatyw spożywczych opartych na grzybni. 

arrow
7 strona z 9
arrow-social
ZAUFALI MI
logo_1
logo_2
logo_3
logo_4
logo_5
logo_6
logo_7
logo_8
logo_9
logo_10
logo_11
logo_2
logo_2
logo_3
logo_4
logo_5
logo_6
logo_7
logo_8
logo_9
logo_10
logo_11

Stwórz ze mną produkt szyty na miarę.

Masz projekt z zakresu produkcji spożywczej i chcesz go „przegadać” z ekspertem? Szukasz inspiracji dla swojej marki spożywczej? Porozmawiajmy!
marchewka
Trwa wysyłanie wiadomości...
Dziękuję Wiadomość Została Wysłana
Wystąpił błąd. Spróbuj ponownie