Konsultacje w zakresie
technologii żywności
– umówmy się!

wertykalne-farmy
2022-10-03
Wertykalne farmy – czy pomogą zniwelować kryzys żywnościowy?

Uprawa żywności w przestrzeni zamkniętej na kilku, a nawet kilkunastu poziomach, przy wsparciu technologii, która pozwala na kontrolę warunków uprawy i zwiększenie jej efektywności to ekologiczna alternatywa dla tradycyjnego rolnictwa.
Plenty®- ogłosiła, że zebrała od inwestorów 400 milionów dolarów. 

czy-z-produktu
2022-09-30
Czy z produktu ubocznego warzenia piwa można zrobić roślinne zamienniki produktów mięsnych?

Wygląda na to że tak, ogłosiły to firmy Bühler Group oraz CN & Partners AG.

Ich wspólne przedsięwzięcie ma na celu utworzenie Circular Food Solutions Switzerland AG, nowej firmy, która będzie produkować szwajcarską alternatywę dla mięsa w oparciu o poddane recyklingowi młóto.

cloud-kitchen
2022-09-27
Cloud Kitchen - czy jest w stanie zrewolucjonizować rynek nowo powstałych startupów spożywczych?

Co to jest?

To koncept polegający na wynajęciu kuchni (wyposażonej, z pracownikami lub bez) do własnej produkcji dań i napojów sprzedawanych w ofercie na wynos. Bez sali, bez spożywania na miejscu, bez obsługi kelnerskiej, tylko przez dostawy.

innowacje-we-wszystkich
2022-09-21
Innowacje we wszystkich rodzajach fermentacji mikrobiologicznej tzn. precyzyjnej, biomasy oraz tradycyjnej.

Obserwujemy coraz większa rolę fermentacji mikrobiologicznej w tworzeniu nowej generacji alternatywnych produktów białkowych. Inwestycje w podmioty zajmujące się fermentacją w globalnej przestrzeni alternatywnego białka potroiły się.

okreslanie-trwalosci-produktow
2022-09-13
Określanie trwałości produktów żywnościowych w praktyce

Jak określać trwałość produktu? I jak ją udokumentować? Co oznaczają napisy na opakowaniu „najlepiej spożyć przed” i „najlepiej spożyć do”?

nowa-wiedza-o
2022-09-01
Nowa wiedza o jedzeniu. Zmysły w jedzeniu.

Nie od dziś wiadomo, że jemy oczami. Tą powszechną prawdę udowadnia dr Charles Spence, który spędził swój czas na studiowaniu psychofizyki, psychologii smaku. Gastrofizyka - nowa wiedza o jedzeniu, bo tak nazywa się dyscyplina z pogranicza psychologii, gastronomi, technologii żywności,  wyjaśnia część rzeczy, które ludzie intuicyjnie wiedzieli od zawsze, a w części rzuca nowe światło na świat rozumienia i doświadczania jedzenia.

arrow
9 strona z 9
ZAUFALI MI
logo_1
logo_2
logo_3
logo_4
logo_5
logo_6
logo_7
logo_8
logo_9
logo_10
logo_11
logo_2
logo_2
logo_3
logo_4
logo_5
logo_6
logo_7
logo_8
logo_9
logo_10
logo_11

Stwórz ze mną produkt szyty na miarę.

Masz projekt z zakresu produkcji spożywczej i chcesz go „przegadać” z ekspertem? Szukasz inspiracji dla swojej marki spożywczej? Porozmawiajmy!
marchewka
Trwa wysyłanie wiadomości...
Dziękuję Wiadomość Została Wysłana
Wystąpił błąd. Spróbuj ponownie