Konsultacje w zakresie
technologii żywności
– umówmy się!

od-skorki-ziemniaczanej
2022-10-11
Od skórki ziemniaczanej do kombuchy: Innowatorzy na nowo zastanawiają się nad opakowaniem, aby walczyć z zanieczyszczeniem plastikiem

Jakie rozwiązania istnieją, aby zastąpić plastik w opakowaniach do żywności i napojów? Czy konsumenci są gotowi je przyjąć?

najczestsze-bledy-na
2022-10-07
Najczęstsze błędy na etykietach spożywczych

Obecna sytuacja zmusza właścicieli biznesów gastronomicznych do poszukiwania nowych kanałów sprzedaży, w tym do sprzedaży posiłków oraz napojów w opakowaniach jednostkowych przykładowo w butelkach czy słoikach.

Jest to poważne wyzwanie ponieważ błędy w etykietowaniu mogą prowadzić do wycofania produktu z rynku.

czym-jest-koncepcja
2022-10-05
Czym jest koncepcja Power to Food?

Weź nadmiar dwutlenku węgla, dodaj energię elektryczną, a uzyskasz tłuszcz.
 
Przetwarzanie dwutlenku węgla w tłuszcz jadalny za pomocą energii elektrycznej jest już wykonalne w skali laboratoryjnej. Brzmi jak science fiction.
 
Szwedzka firma Green-On pracuję nad dostarczeniem składników takich jak tłuszcze i oleje bez udziału rolnictwa.

wertykalne-farmy
2022-10-03
Wertykalne farmy – czy pomogą zniwelować kryzys żywnościowy?

Uprawa żywności w przestrzeni zamkniętej na kilku, a nawet kilkunastu poziomach, przy wsparciu technologii, która pozwala na kontrolę warunków uprawy i zwiększenie jej efektywności to ekologiczna alternatywa dla tradycyjnego rolnictwa.
Plenty®- ogłosiła, że zebrała od inwestorów 400 milionów dolarów. 

czy-z-produktu
2022-09-30
Czy z produktu ubocznego warzenia piwa można zrobić roślinne zamienniki produktów mięsnych?

Wygląda na to że tak, ogłosiły to firmy Bühler Group oraz CN & Partners AG.

Ich wspólne przedsięwzięcie ma na celu utworzenie Circular Food Solutions Switzerland AG, nowej firmy, która będzie produkować szwajcarską alternatywę dla mięsa w oparciu o poddane recyklingowi młóto.

cloud-kitchen
2022-09-27
Cloud Kitchen - czy jest w stanie zrewolucjonizować rynek nowo powstałych startupów spożywczych?

Co to jest?

To koncept polegający na wynajęciu kuchni (wyposażonej, z pracownikami lub bez) do własnej produkcji dań i napojów sprzedawanych w ofercie na wynos. Bez sali, bez spożywania na miejscu, bez obsługi kelnerskiej, tylko przez dostawy.

arrow
9 strona z 10
arrow-social
ZAUFALI MI
logo_1
logo_2
logo_3
logo_4
logo_5
logo_6
logo_7
logo_8
logo_9
logo_10
logo_11
logo_2
logo_2
logo_3
logo_4
logo_5
logo_6
logo_7
logo_8
logo_9
logo_10
logo_11

Stwórz ze mną produkt szyty na miarę.

Masz projekt z zakresu produkcji spożywczej i chcesz go „przegadać” z ekspertem? Szukasz inspiracji dla swojej marki spożywczej? Porozmawiajmy!
marchewka
Trwa wysyłanie wiadomości...
Dziękuję Wiadomość Została Wysłana
Wystąpił błąd. Spróbuj ponownie